15 Οκτωβρίου 2008

Ο γρίφος των William & David Jones (8)


Οκτώβριος 1984, κάπου στη Μ. Βρετανία,

Οι William και David Jones έμοιάζαν σαν δίδυμα αδέρφια. Τα ξανθά αγοράκια από το Bristol ήταν ίδια στην ηλικία (4 ετών), και είχαν πανομοιότυπα χαρακτηριστικά προσώπου, όταν έχασαν τη ζωή τους από τον ιό ΗIV, τον οποίο είχαν κληρονομήσει και οι δύο από τους γονείς τους. Είχαν γεννηθεί σε νοσοκομείο του Bristol, με διαφορά δέκα ημερών. Το περίεργο ήταν πως τα παιδία είχαν το ίδιο επώνυμο, αλλά δεν ήταν αδέρφια.
Επίσης λίγες μέρες πριν το θάνατό τους ο David ζήτησε από τον πατέρα του, Willy Jones, να του φέρει δώρο, στην πολυτελή κλινική του Λονδίνου, όπου νοσηλεύονταν, ένα τεράστιο κουτί με σοκολάτες κάθε λογής, από εκείνα που έφερνε πάντα από τα συχνά του ταξίδια του για συναυλίες, στην Ευρώπη και την Αμερική τα τελευταία εικοσιεπτά χρόνια. Ο μικρός David μοιράστηκε, πρόθυμα, τις σοκολάτες με τον ξάδερφο του, William Jones, που νοσηλεύονταν στο διπλανό κρεβάτι.
"Να είσαι καλά παππού!", αναφώνησε ο μικρός William, όταν είδε τον Willy ξανά...

Η νεαρή νοσοκόμα που φρόντιζε τα δύο παιδιά, όσο εκείνα νοσηλεύονταν με τον μυστηριώδη, τότε, ιό στην κλινική, θα διηγείται σε όλη της τη ζωή τη σπάνια, αυτή, συγκυρία και τον τρόπο που συνέδεσε η μοίρα τα δύο αγόρια...

Τι, πραγματικά, συνέβη στην τραγική ιστορία των δύο παιδιών που, τόσο, έμοιαζαν; Ποιά ήταν η σχέση τους τελικά;


Η λύση του γρίφου

Οι μικροί William και David Jones ήταν όντως ξαδέρφια. Γεννημένοι με δέκα μέρες διαφορά το 1980 από δύο νεαρές δίδυμες κοπέλες. Οι δύο ξανθές αδερφές γνώρισαν μερικά χρόνια πριν τον ροκ μουσικό Willy Jones σε μια περιοδεία του. Σεξ, μουσική και ναρκωτικά, σε μια εποχή ελευθερίας και ξέφρενης απόλαυσης. Οι νεαρές groupies μοιράστηκαν τον Willy, έως ότου η μια εκ των δύο γνώρισε και ερωτεύτηκε παράφορα το νεαρό γιο του Willy, Damien. Η σχέση των δυο ιδιόμορφων ζευγαριών, ακολούθησε παράλληλη πορεία μέχρι και τη γέννηση των παιδιών. Έτσι ο Willy ήταν πατέρας του David, και παππούς του William... Τα δύο αγόρια σχετίστηκαν με ένα περίεργο, σπάνια μοιραίο, και ταυτόχρονα θανάσιμο τρόπο. Πλήρωσαν με τη ζωή τους λάθη άλλων, και δεν απόλαυσαν ποτέ εκείνα, που στη φρενήρη ζωή των γονιών τους, οδήγησαν στο θάνατο όλη την ιδιόμορφη, αυτή, οικογένεια, μερικά χρόνια αργότερα…


written and edited by mr.androu

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

to ena paidi leei pappou ton patera tou allou. logiko afou exei to idio onoma na tou to edwsan an itan eggoni tou. alla leei pws ine ksaderfia ta paidia pws gintete?

Ανώνυμος είπε...

an klhrwnomhsan ta paidia to aids tote exei kai pappous? kai pws einai ksaderfia? einai sigoura swstos o grifos?

mike vasil είπε...

einai 3aderfia afou oi mhteres tous htan aderfes..to aids to exei kai o pappous giauto leei oti sto telos pe8ainei olh h oikogeneia..