26 Αυγούστου 2008

Ανομολόγητα Πάθη/Δεσμοί Αίματος (4)



Οκτώβριος ΄74, Νέα Υόρκη

Στο κεντρικό νεκροταφείο, πολύς κόσμος είχε ήδη μαζευτεί. Η αντίθεση του έντονου πράσινου του χόρτου και των διάσπαρτων δέντρων, με τους μαυροφορεμένους επισκέπτες δεν προέδιδε μια συνηθισμένη ατμόσφαιρα. Μελαγχολική και επίσημη, μα σίγουρα παράξενη.
Η νεαρή Anna, στεκόταν μοναχικά λίγα βήματα μακριά από το φέρετρο, φορώντας ένα ζευγάρι μεγάλα ολόμαυρα γυαλιά, κρύβωντας επιμελώς το βλέμμα της. Μόλις την προηγούμενη μέρα, ο πατέρας της είχε πεθάνει και σήμερα, έστω και κατ΄ αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε να σταθεί δίπλα του για τελευταία φορά.
Στην άλλη πλευρά του νεκροταφείου, κοντά στη δυτική πύλη βρισκόταν η αδερφή της Anna, η Nastia. Οι δυο κοπέλες, περισσότερο ως αντίζηλες παρά ως άσπονδες φίλες, πλημμυρισμένες από εγωισμό και αντιπάθεια, διατηρούσαν πλέον ελάχιστα που να τις ενώνουν. Ακόμα και ο θάνατος της μητέρας τους πριν λίγα χρόνια δεν ήταν αρκετός διώξει το σκοτεινό κάρμα.
Υπό τους ήχους του Heydell, ενώ τα λεπτά μέχρι την τελετή κυλούσαν αμήχανα και όλο και περισσότερος κόσμος κατεφθανε, μέσα στο πλήθος η Anna αμέσως τον ξεχώρισε. Βρισκόταν μπροστά της. Μπορεί η φιγούρα του να της ήταν άγνωστη, μπορεί για πρώτη φορά να έβλεπε μπροστά της αυτόν τον άντρα, η αύρα του όμως την έκανε να αισθάνεται σιγουριά. Σιγουριά πως αυτόν τον άνθρωπο θα ήθελε δίπλα της. Προχωρώντας προς το μέρος του, τον είδε να χάνεται ανάμεσα στους παρευρισκόμενους. Δεν πρόλαβαν ούτε να μιλήσουν. Η Anna μόλις έχανε τις ελπίδες της να τον γνωρίσει.
Απογοητευμένη, κοίταξε προς το μέρος της αδερφής της που, παρακολουθώντας την, χαμογελούσε. Τρομερές σκέψεις πέρασαν από το μυαλό της Anna, μα χαμογέλασε κι εκείνη... πικρά.


Μια εβδομάδα μετά, η Nastia δολοφονείται. Από την αδερφή της. Το κίνητρο παραμένει σκοτεινό.


Τι, πραγματικά, συνέβη;


Η λύση του μυστηρίου

Η Anna κοιτάζοντας την αδερφή της να την παρακολουθεί και να χαμογελάει αυτάρεσκα όταν επεδίωξε να συναντηθεί με το νεαρό, υπέθεσε πως η Nastia τον γνώριζε. Συνεπαρμένη απ΄την ατμόσφαιρα που επικρατούσε και απελπισμένη πως θα έχανε τη μοναδική ευκαιρία που είχε, άρχισε να μην σκέφτεται λογικά. Η Anna σκότωσε μετά από μια βδομάδα την αδερφή της, ελπίζοντας πως στην κηδεία της θα ξαναέβλεπε τον άντρα που τόσο είχε ερωτευθεί από την πρώτη ματιά. Κι ας έμεινε μόνο σ΄αυτή...

Η ιστορία, παραποιημένη τόσο στα ονόματα όσο και στις περιγραφές των χώρων, των γεγονότων και των χαρακτήρων, είναι βασισμένη στο γνωστό γρίφο που τέθηκε, στο πλαίσιο μιας έρευνας, σε φυλακές στο εξωτερικό.

7 στους 10 ψυχοπαθείς δολοφόνους απάντησαν σωστά...



written and edited by detective k